Yemek Tarifleri

13 Nisan 2009 Pazartesi

Düğmeli Kurabiye

Düğmeli Kurabiye - Malzemeler - İçindekiler
180 gr tereyağı
Dörtte üç su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu
2 veya 3 yemek kaşığı çilek reçeli
2 veya 3 yemek kaşığı kayısı reçeli

Düğmeli Kurabiye - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Tereyağı ve şekeri iyice iyice karıştırın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ilave edip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin. Her bir kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bir miktar bastırın ve buralara istediğiniz reçelden koyun. Kurabiyeleri 15 dk kadar pişirin içlerini çekmeleri için fırın teline alın. Soğudktan sonra servis yapın.

Bebek Pastası - Malzemeler - İçindekiler

Bebek Pastası - Malzemeler - İçindekiler 250 gr margarin
4 kaşık kakao
5 yumurta
1.5 bardak şeker
1.5 bardak un
2 kaşık kabartma tozu
1 bardak süt

Bebek Pastası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Bir kapta margarin ve kakaoyu eritin. Öte yandan yumurta ve şekeri çırpın. Buna süt ve unu ilave edin. Kakao ve yağ karışımından bir bardak ayırın ve kakaoyu kek hamuruna karıştırın. Keki orta ısılı fırında 50-60 dakika pişirin. Çıkınca kalan kakao karışımını üzerine dökün.

Ali Paşa Pilavı

Ali Paşa Pilavı - Malzemeler - İçindekiler
250 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım su bardağı un
3 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dal dereotu
1 adet domates
4 çorba kaşığı margarin
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı çam fıstığı
4,5 su bardağı et suyu
tuz
karabiber
Kızartma için sıvıyağ

Ali Paşa Pilavı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Pirinçleri tuzlu sud bekletin. Bayat ekmeği ıslatıp yumuşayınca suyunu sıkın. Rendelenmiş soğan, kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve köfteleri unlanmış bir tepsiye alın. Köfteleri una bulayın. İki çorba kaşığı margarini tavada eritip köfteleri kızartın. Bu arada patlıcanları küçük küçük kesip tuzlu suda bekletin. Acılıkları gidice kızartın. Çam fıstığını dyağda pembeleşene kadar kavurun. Bir başka tencerede 2 kaşık yağı eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Küçük doğranmış domatesleri pirince ilave edin. Kızartmış olduğumuz fıstık, patlıcan ve köfteleride ilave edin. Sıcak et suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberini de katın. Pilavımız suyunu çektikten sonra dereotunu serpip servis yapın..

Domates Pilakisi

Domates Pilakisi
Domates Pilakisi - Malzemeler - 5 adet domates
5 adet soğan
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Domates Pilakisi - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Kızgın yağda ince ve halka halka kestiğiniz soğanları kızartın. Bir tepsiye bir kısmını dizin. Üzerine kabukları soyulmuş ve halka halka doğranmış domatesleri dizin. Kalan soğanları da domateslerin üzerine dizin. Bir domatesin suyunu çıkarın limon suyu ve tuzla karıştırıp tepsinin üzerinde gezdirin. Orta ateşte pişirin..

Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması

Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması
4 adet patlıcan
4 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber


Kızartmak için;

2 su bardağı sıvı yağ

Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Patlıcanları bir parmak kalınlığında uzunlamasına dilimleyip tuzlu suya yatırın. Tuzlu sudan çıkarıp suyunu süzdüğünüz patlıcanları yağda kızartıp bir kaba çıkartın. Sıvı yağı kızdırıp ince doğradığınız soğanları atıp soteleyin. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ve fesleğeni, tuzile karabiberi ekleyerek 10 dk kaynatın.Bir kaç patlıcan, bir kat domates sosundan koyarak servis yapın..

Mor Lahana Salatası

Mor Lahana Salatası -

Malzemeler

Yarım adet mor lahana

5 yemek kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı mayonez

1 diş sarımsak

Tuz

Mor Lahana Salatası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?


Lahanayı ince bir şekilde doğrayıp çok az sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Mayonez, yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağı lahanaya ekleyip karıştırın..

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP