Yemek Tarifleri

14 Nisan 2009 Salı

Soslu Biber Turşusu

Pişirme Süresi: 40-50 dakikaMalzemeler:

domates 2 adet
biber tatlı 1 kilo,
biber acı 500 gr,
maydonoz 1 demet,
sarımsak 15-20 diş,
tuz, sirke

Yapılışı: Önce bir kavonoz hazırlayalım tatlı ve acı biberleri ince ince doğrayalım. domateslerin kabuklarını soyalım küp küp doğrayalım maydonoz sarımsağı doğrayıp bir kapta bütün malzemeleri karıştıralım. tuz isteğimize göre koyalım. kavonoza koyup içine sirke koyalım hiç havalandırmadan sıkıca kapayalım kısa bi süre sonra yiyebilirsiniz isterseniz acı biber koymayabilirsiniz afiyet olsun

TAVŞAN YAHNİSİ

Pişirme Süresi: 50-60 dakikaMalzemeler:
1 temizlenmiş tavşan
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet marul
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 defne yaprağı
tuz
Beyaz biber
500 g olgun domates
2 orta boy kırmızı biber
100 g siyah zeytin

Yapılışı: Eti yıkayarak kurulayın. Soğan ve sarımsakları soyun. Marulu ayıklayarak kıyın. Yağı büyük bir kızartma tenceresinde kızdırın. Tavşanı kızartın. Tuzunu, biberini ayarlayın. Marulu, defne yapraklarını, soğanı ve sarımsağı ilave ederek hafif kızartın. Domatesleri kaynar suya atın, kabuklarını soyun, ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın ve kıyın. Domatesleri koyun, bir taşım kaynatın, tuz ve biber atın. Orta ateşte yaklaşık 35 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Biberleri ayıklayarak kıyın, tencereye atın ve 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak zeytinleri katın ve servis yapın.

Domates Reçeli

1 kg erik
domates
7 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 paket vanilya
10 su bardağı kireç suyu


Yapılışı: Kireçli suyun hazırlanışı: 12 su bardağı suya yumurta büyüklüğünde sönmemış kireç konur ve eritilir.5 saat bekleyen kireçli suyun kireci dibine çökünce yüzündeki su alınır.Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çikartıp kireçli suda 3 saat bekletelim.3 saat sonra kireçli suyun içinden çikartılan domatesler 2-3 defa normal su ile yıkanır.Tencereye su ,şeker konulur ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Koyulaşan şerbete domatesler eklenir biraz kaynadıktan sonra limon tuzu ilave edilir.Koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Koyulaşan reçel ocaktan alınır ve vanilya eklenir.Soğuyunca kavanozlara doldurulur.

Yalancı Tavuk Göğsü

Pişirme Süresi: 30-40 dk.Malzemeler: • 1 lt süt (5 bardak) • 3 çay bardağı un • 10 yemek kaşığı toz şeker • 125 gr margarin • 1 paket vanilyaÇikolata Sosu• 125 gr margarin • 2 yemek kaşığı pudra şekeri • 2 yemek kaşığı kakao • 1 yumurta

Yapılışı: Yarım paket margarini tencerede eritin. Unu eleyerek ilave edip, un kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Şekeri oda sıcaklığındaki sütün içine katarak karıştırıp, şekerin erimesini sağlayın.Kavrulan unun içine sütü yavaş yavaş katarken bir yandan çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını önleyin.Çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra bir paket vanilyayı ilave edip, 10 dakika mikserle çırpın.Bir tepsiye dökerek soğumasını bekleyin.1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.Sosun hazırlanışı:Margarini eritip soğumaya bırakın. İçine pudra şekeri, kakao, yumurtayı ilave ederek mikserle krema kıvama gelinceye kadar çırpın. Servis yaparken arzu ederseniz bir dilim tavuk göğsü üzerine bir kaşık sos dökebilirsiniz. -

Pratik Döner

Pişirme Süresi: 40-50 dk.Malzemeler: 5 kişilik1 adet soğan 2 çorba kaşığı kıyma 5 adet bonfile 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çorba kaşığı salça 3 çorba kaşığı yoğurt Sivribiber, tuz
Yapılışı: Soğanı rendeleyin. 2 çorba kaşığı kıyma ile karıştırın, 1 adet bifteğin üzerine bir miktar kıymalı soğanlı malzemeden koyun. Üzerine 1 adet biftek daha yerleştirin. Biftek ve kıyma bitene kadar bu işlemi sürdürün. Daha sonra, eti folyo kağıdına sıkıca sarın. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Ertesi gün, dondurucudan çıkarıp, ince ince dilimleyin. Yağsız tavada pişirin. Servis tabağına alın. Tuzunu ilave edin. Çorba kaşığı yağı tavada kızdırın Yarım çorba kaşığı salçayı içindi ezin. Etlerin üzerinde gezdirin. Yanında yoğurt ve iberle servis yapın. Not : Bu eti derin dondurucud; muhafaza ettiğiniz sürece istediği niz an çıkartıp kullanabilirsiniz Ekmek arası döner, pilav üstü de döner ve iskender yapabilirsiniz. AFIYET OLSUN... -

Acıbadem Pastası

Pişirme Süresi: 60-70 dakika
Malzemeler:
• Toz badem veya toz fındık 110 g
• Toz şeker 110 g
• Yumurta beyazı 90 g
SÜSLEME İÇİN
• Toz Krem Şanti (çırpılmış)
• Çilek veya frambuaz

Yapılışı: Tüm malzemeler tencere içine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika kanştınlır. Pişirilen hamur tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. Tart hamuru 1/2 cm kalınlığında açılıp kupatla kesilir. Sogutulan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlannın üzerine ortası boş kalacak şekilde sıkılır ve 170 °C`lik fınnda 30-35 dakika pişirilir.Soğutulan kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile şanti sıkılır. Taze çilek veya frambuaz ile süslemesi yapılır.

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP