Yemek Tarifleri

4 Haziran 2009 Perşembe

3 Renkli Pilav Tarifi

Malzemeler :

* 1 su b.pirinç
* 1 su b.bulgur
* yarım su b.yeşil mercimek
* 1 soğan
* 1 çorba k.tereyağı
* et suyu
* sıvıyağ
* tuz
* su

Hazırlanışı :

Soğanı doğrayarak tereyağında kavurun. Üzerine pirinç ve bulguru da alarak kavurun. Bir süre kavrulduktan sonra haşlanmış mercimeği de ekleyerek kısa süre kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. İçinde bulgur olduğu için biraz fazla su çekecektir. Kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişirin

Zeytinyağlı Brokoli Tarifi

Malzemeler :

* 1 adet brokoli
* 1 soğan
* 1 patates
* 4 domates
* 3 havuç
* zeytinyağı
* tuz,şeker
* su

Hazırlanışı :

Soğanı doğrayarak tencerenin altına yayın. Üzerine sırasıyla havuç, patates ve brokoliyi yayın. Tuzunu, şekerini ve yağını ekledikten sonra en son doğranmış domatesleri de yayarak az su ile pişirin.

Fındıkpare tarifi

Malzemeler :

* 125 gr. tereyağı
* 1 çay b. sıvıyağ
* 2 yumurta
* 1 su b. toz fındık
* 1 çay b. pudra şekeri
* 1 çay b. irmik
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu



Şerbeti için:

* 3 su b. toz şeker
* 3 su b. su
* 1 dilim limon

Üzeri için:

* 1 yumurta


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 125 gr.tereyağını alın.Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri,1 su bardağı toz fındık,1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve 2 adet yumurta ilave edin ve karıştırın.Üzerine 1 çay bardağı irmik ilave edin ve karıuştırma devam edin.Üzerine 6 çorba kaşığı tepeleme un ilave edin ve karıştırın Daha sonra hamurdan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.Fındık parelerin üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine bütün fındık batırın.

Fındık pareyi öncden ısıtılmış olan 170 dereclik fıırnda pişirin.Şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su baradğı su ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Fırından çıkan fındık parenin üzerine sıcak şerbeti ilave edin ve üzerini bir kapak ile kapatın.Fındık pare şerbeti çektikten sonra servis edin.

Mıhlama

Malzemeler :

* Mısır unu
* Tereyağı
* Koloti peyniri
* Tuz, su


Hazırlanışı :

Tavaya tereyağını ilave edin.Üzerine mısır unu ilave edin ve karıştırın.

Daha sonra üzerine kolot,i peyniri ilave edin.Üzerine tuz ve su ilave edin.Peyniler eridikten sonra servis edin.

Malzemeler

yarım adet yumurta
15 gr şeker
60 gr bira
100 gr ekmek
125 gr süt
Tarif Bilgileri
Kategori: Çorba Tarifleri
Puanı: 2
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Bira ile karıştırın. Sütü bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra süte yumurta, şeker ve bira karışımını ilave edin. Karışımı ısıtın ama kaynatmayın. Daha sonra içine küp küp kesilmiş buğday ekmeğini ilave edin.

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP