Yemek Tarifleri

16 Ağustos 2009 Pazar

Sebzeli Saç Kavurma Tarifi

Malzemeler :
500 gr.kuzu eti
1 kase mantar
2 yeşil biber
3 domates
3 kırmızı biber
2 soğan
2 diş sarımsak
lavaş ekmeği
tuz,karabiber
sıvıyağ

Hazırlanışı :
İlk olarak kuzu eti sıvıyağda sotelenir. Daha sonra üzerine ince kıyılmış 1 kase mantar da ilave edilerek iyice sotelenir. Daha sonra üzerine sarımsak, doğranmış kuru soğan ve yeşil biber eklenir. Bir süre sonra doğranmış domates ve kırmızı biber de eklenerek tuzu ve baharatı eklenir. Lavaş ekmeği ile beraber sunum yapılır.

afiyet olsun

İnegöl Köfte Tarifi

Malzemeler :
500 gr. kıyma
su
tost ekmeği
tuz, karabiber
1 tatlı k. karbonat
yarım limon suyu
1 kuru soğan




Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 500 gr.kıymayı alın.Tost ekmeklerin kenar kısımlarını kesin.Tost ekmeklerini suda ıslatın ve fazla suyunu elinizle sıkıp kıymanın üzerine ilave edin.Üzerine bir miktar su ekleyin.

Karbonat,limon suyu,ve soğan suyunu ilave edip elinizle yoğurun.Daha sonra buzdolabında bir süre bekletin.Kıymayı uzun olarak şekil verip sıvıyağda kızartıp servis edin.

afiyet olsun

Konya Tiriti Tarifi

Malzeme :



yarım kg. et
2 çorba k.tereyağ
2 soğan
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
kimyo
Pidesi için:

3 su b. un
1 çorba k. kuru maya
1 tatlı k. tuz
labildiği kadar ılık su

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp pide şekli verin.Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri fırın tepsisine alın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Tencereye yarım kg.eti alın ve pişirin.Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.

Üzerine etin suyunu gezdirin.Üzerine eti alın.Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin.Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyin.Üzerine ince kesilmiş maydonoz ekleyin.Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine pulbiber ile sos yapın.Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin.

afiyet olsun

Ev Usulü İskender Tarifi

Malzemeler:

750 gr kuzu eti
4 yeşil biber
2 domates
1 kase yoğurt
Sosu için:

1.5 çorba k. salça
1 çorba k. sıvıyağ
1 tatlı k. kekik
tuz, karabiber
su
1 çorba k. tereyağı
Pidesi için:

4 su b. un
1 p. kuru maya
tuz, su
Hazırlanışı:

İlk önce pidesini hazırlayın.Pidesi için karıştırma kabına 4 su bardağu unu alın.Üzerine 1 paket kuru maya ,tuz ve ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri elinizle açın ve tırnak pidesi şeklini verin.Fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Etleri yüksek ısıda tavada pişirin.Pişen etleri ince olarak kesin.Pideler piştikten sonra küp olarak kesin.Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.Üzerine 1 kase yoğurdu ilave edin.

İskenderin sosu için tavaya salçayı,sıvıyağ,kekik,tuz,karabiber ve su ile bir sos elde edin.Servis tabağındaki yoğurdun üzerine sostan bir miktar dökün.Üzerine kesilmiş etleri alın.Tavada biberleri ve domatesleri soteleyin.Etlerin üzerine domates ve biberi ilave edin.Üzerine tekrar sostan dökün.Üzerine eritilmiş tereyağını dökün.

Afiyet olsun…

Mantarlı Biftek Tarifi

Malzemeler:

400 gr.biftek
1 kase mantar
2 domates
2 diş sarımsak
1 soğan
2 defne yaprağı
tuz,karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:

Biftekleri teflon tavada yüksek ısıda bir iki dakika kızartıp fırın kabına alın. Başka bir tavada önce soğan ve sarımsakları ardından da domates ve mantarları soteleyin.İçine defne yaprağı,tuz ve karabiber ekleyin. Bu karışımı bifteklerin üzerine dökün.

Fırında 15 dakika piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi koyup 5 dakika daha tutup sıcak ikram edin.

Afiyet olsun…

Sebzeli Ciğer Tava Tarifi

Malzemeler:

yarım kg dana ciğeri
2 patate
2 havuç
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
tuz,kekik,pulbiber

kızartmak için:
sıvıyağ
un

Hazırlanışı:

Ciğeri küp küp doğrayın. una bulayıp tuzlayın. patates ve havuçları da küp oğrayıp kızartın. ardından ciğerleri kızartın.
servis tabağına sebze ve ciğer kızartmasını alın. üzerine önce biraz sıvıyağ gezdirin. daha sonra kuz,kekik ve pulbiber ilave edin. ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu koyun.nefis bir ciğer yemeği..

Elmalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 Paket margarin
İç malzemesi:
4-5 adet orta boy elma
100 gr. ceviz
1 Çorba kaşığı tarçın
Pudra şekeri
Hazırlanışı: Bütün malzemeleri karıştırıp, yumuşak bir hamur oluşturduktan sonra, içine elma ceviz tarçın, pudra şekeri karışımını koyarak poğaça şeklinde kapatın. 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri hafif kızarınca alın. Üzerlerine sıcakken pudra şekeri serpin.

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP