Yemek Tarifleri

28 Ağustos 2009 Cuma

Saray Usulü Güllaç Tarifi















Malzemeler:

* 10 yaprak hazır Güllaç
* 2,5 litre süt
* 2,5 su b.toz şeker
* 1 su b.pudra şekeri
* 1 su b.hindistan cevizi
* Yarım çay b.gülsuyu
* Yeşil fıstık
* Dosya Fındık

Süslemek için:

* Kiraz şekerlemesi
* Toz Yeşil Fıstık


Hazırlanışı:

Tencereye 2,5 litre sütü alın ve ılıtın.Daha sonra üzerine 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine Gülsuyu ilave edin.
Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün.Daha sonra 1.güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın.
Sütten üzerine dökün ve bu ÅŸekilde 5 adet güllacı hazırlayın.

Güllacın Yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını, hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık, fındık ilave edin.Tekrar kalan 5 aralarına süt dökerek hazırlayın.Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ialve edin.En üstüne tekrar süt ilave edin.Güllacın güllacı üzerine toz yeşil adet dosya fıstık ve kiraz şekerlemesi ila süsleyek servis edin.

Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Tarifi















Malzemeler:

* 1 litre süt
* 1 su b.toz şeker
* 2 çorba k.un
* 2 çorba k.nişasta
* 1 yumurta Sarısı
* Damla Sakızı

Güllaç için:

* 8 yaprak Güllaç
* 5 su b.süt
* 1 su b.toz şeker

Üzeri için:

* Muz
* Yeşil fıstık
* Nar

Hazırlanışı:

ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta Sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve Soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir. Diğer taraftan 5 SU b. Süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır. Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir. Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır. Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir. Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır.

Kalbura Bastı Tarifi


Malzemeler:

* 4 su b. un
* 200 gr. tereyağı
* Yarım çay b. Zeytinyağı
* 1 su b. pudra şekeri
* 2 çorba k. yoğurt
* 1 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kase ceviz

Şerbeti için:

* 4 su b.su
* 1 kg. toz şeker
* 1 dilim limon


Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, yoğurt, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.Rendenin küçük tarafıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın.Hamurun içine ceviz koyup kapatın.

Bu şekilde hamurları fırın tepsisine alın.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 4 su bardağı su ve 1 kg.toz şeker ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip Şerbeti kaynatın.Kalbura bastıyı fırından çıkarttıktan sonra üzerine Şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.

Patatesli Açık Pide Tarifi






Malzemeler:

* 4 su b. un
* 1 su b. süt
* 1 paket yaşmaya
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 tatlı k. Tuz
* 1 çorba k. kuru reyhan
* Alabildiği kadar su

İç harcı için:

* 5 patates
* 2 soğan
* 2 biber
* Tuz, karabiber
* Pulbiber
* Maydanoz
* Yumurta Sarısı

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 4 su tuz ilave edin.Unun ortasına 1 yaş maya ilave edin.Mayanın üzerine 1 su bardağı süt, tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritin.Daha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edin.Üzerine kuru paket bardağı unu alın.Üzerine reyhan ilave edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri fırın tepsisine Alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın.

İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesin.Soğanları yemeklik kesin.Biberleri kesin.Tavaya Soğanı ve biberleri alıp kavurun.Üzerine patatesleri ilave edin.Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ilave edip karıştırın.Hamurların üzerine iç harçtan paylaştırın.Hamurun kenarlarına yumurta sürün Sarısı . önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Kavurmalı Dolama Börek Tarifi




Malzemeler:

* 5 su b. un
* 1 çorba k. Tuz
* Su

İç harcı için:

* 5 patates
* 2 soğan
* 200 gr. kavurma
* Sıvıyağ
* Yumurta

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 5 su bardağı un, 1 çorba kaşığı tuz ve alabildiği su ilave bir hamur elde edin. İç harcı için patatesleri haşlayın ve rendeleyin.Tavaya 2 yemekil kesilmiş olan soğanları ekleyin.Üzerine 200 gr.kavurmayı ilave edip kavurun.Üzerine Rende patatesleri ilave edin ve kavurun.Elde etmiş hamuru MERDANE ile açın.Üzerine sıvıyağ sürün ve elinizle geniş olarak hamuru esnetip adet elinizle açın. Hamurun içine iç harçtan koyun ve Hamurun bir ucudan Başlayarak sarın.Fırın tepsisine hamuru sarıp yuvarlak şekil verin. Hamurun üzerine yumurtyı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

Ispanaklı Üçgen Börek

Malzemeler:
3 su b. un
3 çorba k. zeytinyağı
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar su

İç harcı için:
250 gr. ıspanak yaprağı
1 soğan
Urfa peyniri
2 közlenmiş kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Üzeri için:
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine zeytinyağı,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek bir hamur elde edin.İç harcı için ıspanakları kesin.Soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı ve ıspanağı ilave edip kavurun.Üzerine küp kesilmiş közlenmiş kırmızı biber ve peyniri ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.İç harcıı süzgeçten geçirin suyunu süzün.Hamuru merdane ile çok ince olarak açın.Hamuru kare olarak kesin.Karelerin içine ıspanaklı iç harçtan ekleyin.Kareleri üçgen olarak kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP