Yemek Tarifleri

1 Eylül 2009 Salı

Davutpaşa Köftesi Tarifi

Malzemeler:
1 soğan
350 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
Dolmalık fıstık

Sosu için:
5 domates
5 diş sarımsak
Taze kekik
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Garnitürü için:
2 su b. arpra şehriye
1 çorba k. salça
1 su b. et suyu
Su, sıvıyağ
Tuz

Yemeğin Yapılışı:
Köftesi için karıştırma kabına 350 gr.kıymayı alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon,yenibahar, tuz ve karabiber ilave edin.Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.köfteyi yoğurun. Köfteden ceviz parçası büyüklüğünde kopartın.Köftenin içine dolmalık fıstık ilave edip kaöfteyi kapatın ve yuvarlayın.Köfteleri una bulayın.Tavaya sıvıyağı alın.Köfteleri rengi dönene kadar tavada kızartın. Sosu için domatesleri küp olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve küp kesilmiş domatesleri ilave edin.Üzerine ince kıyılmış sarımsakları ilave edin.Üzerine taze kekik,tuz ve karabiber ilave edip sosu kaynatın. Köfteleri sosun içine ilave edin.Daha sonra üzerine su ilave edip köfteleri pişirmeye devam edin. Garnitürü için tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 2 su bardağı arpa şehriye ilave edin.Arpa şehriyenin rengi dönünce üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı etsuyu,tuz ve normal su ilave edip pilavı pişirin. Servis tabağına arpa şehriyeli pilavı alın.Pilavın üzerine soslu köfteleri ilave edip servis edin.

Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeler:
5 adet armut
1 su b. toz şeker
1 çorba k. tereyağı
5 çorba k. hindistan cevizi
3 çorba k. bal
1 kabuk tarçın
Su

Üzeri için:
Dondurma
hindistan cevizittoz tarçın

Yemeğin Yapılışı:
5 adet armutu ortadan 2 ye kesin.Armutların çekirdeklerini çıkartın.Fırın kabına armutları yerleştirin. Armutların üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını paylaştırın. Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin.Toz şekerin üzerine 3 çorba kaşığı bal ilave edin. Armutların üzerine kabuk tarçın ilave edin.Daha sonra 1 su bardağı su ilave edin. Armutların üzerine fırın kabına ilk önce yağlı kağıt ile kapatıp.Daha sonra aliminyum folya ile kapatın. Armutları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Armutlar piştikten sonra armut tatlısını soğumaya bırakın armutlar soğduktan sonra servis tabağına alın.Armutların üzerine hindistan cevizi , dondurma ve tarçın ilave edip servis edin.

Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı buğday
2 çorba k. bezelye
1 kereviz
1 havuç
2 yeşil soğan
1 tutam maydanoz
Tavuk eti
2 çorba k. domates salçası
tane karabiber
1 çorba kaşığı un
Sıvıyağ
Tuz, su

Yemeğin Yapılışı:
Tencereye 1 su bardağı buğdayı alın.Buğdayın üzerine tane karabiber ilave edin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip buğdayları pişirin. 1 parça tavuk etini haşlayın.Tavuk eti haşlandıktan sonra elinizle didikleyin. 1 adet havucu rendeleyin.Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine rendelenmiş havucu ilave edip havucu soteleyin. Daha sonra üzerine 1çorba kaşığı un ilave edip soteleyin. Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı salça ilave edin.Üzerine ilk önce soğuk su ilave edip kıvamını açın. Daha sonra üzerine haşlanmış buğdayı,bezelye ve kereviz yaprakları tavuk suyu ilave edip pişirin. En son üzerine haşlanmış tavuk etini ilave edip daha sonra servis tabağına ilave edin.Üzerine maydanoz ilave edip servis edin.

Erikli Muhallebi Tarifi

Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 p. vanilya
2 çorba k. nişasta
2 çorba k. pirinç unu
1 kg. erik
1 su b. toz şeker
Kabuk tarçın

Hazırlanışı:
Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya ilave ederek muhallebiyi pişirin.Üzeri için 1 kg.eriği küp olarak kesin ve tavaya alın. Eriklerin üzerine1 su bardağı toz şeker ve 1 adet kabuk tarçın ilave edip erikleri pişirin.Muhallevbiyi piştikten sonra servis kabına boşaltın.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine pişen erikleri ilave edip tatlıyı soğumaya bırakın.

Kuzu İncik Ve Amerikan Püresi Tarifi

Malzemeler:
4 kuzu incik
1 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
2 biber
1 domates
Sıvıyağ
Tuz
Su

Amerikan Püresi İçin:
4 patates
1 su bardağı krema
Değirmen karabiber
Muskat
Tuz

Hazırlanışı:
Kuzu incikleri tencereye alın ve alt üst kızartın.Daha sonra üzerine tane karabiber,2 diş bütün sarımsak ve dafne yaprağını ilave edin.Üzerine küp kesilmiş soğanı ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyin.Üzerine suyunu ilave edip kuzu incikleri pişirin.

Püresi İçin:
4 adet patatesi küp olarak kesin.Tencereye patatesleri alın üzerine patateslerin üzerine geçmeyecek kadar su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra üzerine ocaktan alın.Üzerine muskat rendeleyin tuz ve karabiber ilave edin. Üzerine 1 su bardağı kremayı ilave edip karıştırın. Servis tabağına yuvarlak çemberi kullanarak patates püresini şekil vererek servis tabağının ortasına alın.Pürenin üzerine kuzu inciği yerleştirerek servis edin.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler:
2 tavuk baget
4 çorba kaşığı arpa şehriya
1 domates
1 tutam fesleğen

Terbiyesi İçin:
5 çorba k. yoğurt
2 çorba k. un
1 yumurta
Tuz
Tavuk suyu

Hazırlanışı:
2 adet tavuk bageti haşlayın ve elinizle didikleyin. Didiklediğiniz tavuk etlerini çok ince olarak kesin. Tencereye tavuk suyunu ve normal ve arpa şehriyeyi ilave ederek arpa şehriyeyi haşlayın. Çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına yoğurdu alın. Üzerine 1adet yumurtayı kırın. 2 çorba kaşığı unu ilave edin.Üzerine bir miktar sıcak su ve tuz ilave edip devamlı karıştırarak terbiyeyi bağlayın. Terbiyeyi arpa şehriyeli olan tencereyi ilave edip pişirmeye devam edin.1 adet domatesi küp olarak kesin. Çorbanın üzerine küp kesilmiş domatesi ilave edin.Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış fesleğen ilave edin.Servis tabağına çorbanızı ilave edin.

Mantar Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1 kase mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 soğan
1 su bardak süt
1 tutam maydonoz
Su
Tuz

Hazırlanışı:
Tereyağı tavaya alınarak eritilir. Üzerine doğranmış soğan ve mantar eklenerek sotelenir. Daha sonra 3 çorba kaşığı un eklenir. Kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt, sonra soğuk su ve en son sıcak su eklenir. Tuzu ayarlanarak pişmeye bırakılır. Pişince üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Manisa Kebabı Tarifi

Malzemeler:
3 yumurta
2 su b. süt
1,5 su b. un
1 çay b.sıvıyağ

İç harcı için:
Yarım kg kuzu eti
1 soğan
2 patates
5 adet mantar
Sıvıyağ,tuz,karabiber

Fesleğen sos için:
1 domates
1 çorba k. salça
Fesleğen

Hazırlanışı:
Manisa kebabının iç harcı için et sıvıyağda sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra mantar doğranarak ilave edilir. Biraz su ve baharat eklenerek pişirilir.Etler ve mantarlar pişince içerisine diğer taraftan kızartılmış küp patatesler eklenir. Diğer taraftan krep hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına yumurta alınarak çırpılır. İçerisine süt, sıvıyağ ve biraz tuz eklenerek alabildiği kadar (yaklaşık 1,5 su b. ) un ilave edilir. Hazırlanan krep hamurundan ince krepler yapılır. İç harç ve krep hazır olunca krep yayılır, orta kısmına harç konularak önce karşılıklı kenarları daha sonra diğer kenarları kapatılır.Yağlanmış fırın kabına dizilir. Daha sonra üzerine 1 dilim domates, 1 dilim biber ve bir dilim kaşar peyniri konularak kürdanla tutturulur. !90 derecelik fırında pişirilir. Kebap pişerken fesleğenli sos hazırlanır. Bunun için 1 domates renderelir.Üzerine salça ve biraz tuz eklenir. Ocaktan alınmasına yakın Doğranmış fesleğen eklenir. Kebap pişince sos ile servis yapılır.

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP