Yemek Tarifleri

19 Eylül 2009 Cumartesi

Fıstıklı Kurabiye

Fıst
250 gr tereyağı-eritilmiş-

1 bardak tozşeker

50-100 gr kadar toz yeşil fıstık

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 tatlı kaşığı toz tarçın

1/2 tatlıkaşığı toz zencefil

1 yumurta

1 çaybardağı süt

3-4 bardak un

Bütün fıstık-ortalarına koymak için-

YAPILIŞ

-Yağ ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 3-4 dk.cırpın,süt ve yumurtayı ekleyin.Biraz daha çırpın.

-Daha sonra kuru malzemeleri ekleyin.Yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.

-İsterseniz yukarda gördüğünüz gibi yuvarlak şekiller verip ortalarına bir adet fıstık yerleştirin,isterseniz de kurabiye kalıpları ile şekillendirin,eğer kalıpla şekillendirirseniz biraz daha kıtır bir kurabiye olur,diğer türlü ise daha yumuşak ve ağızda dağılan bir kurabiye elde edersiniz.

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dk.pişirin,kurabiyelerin çok fazla kızarmamasına dikkat edin.

-Çıkarınca sogutun ve üzerine pudra şeker eleyin.

AFİYET OLSUN....

Fırında Levrek (Balık Yemekleri)

Malzemeler:

4 adet levrek
2 adet soğan
3 adet domates
1 adet biber
100 gr kaşar peyniri
Tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik,pul biber


Yapılışı:

Temizlenen levrekler yağlanmış tepsiye dizilir. İçerisine kaşar peyniri konur. Domates, biber ve soğan kuşbaşı doğranarak tepsiye yayılır. Levreklerin üzerine tuz, karabiber,k.biber,kekikve pul biber serpilir. 200 derecedeki fırına konur. 30 dk kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp sıcak servis yapılır.

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP