Yemek Tarifleri

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Mercimekli Kıymalı Pide Tarifi

Malzemeler :

* 5 su b. un
* 1 paket kuru maya
* 1 tatlı k. tuz
* 1 tatlı k. toz şeker
* 1 su b. süt
* 1 çorba k. tereyağı
* alabildiği kadar su

İç harcı için:

* 200 gr kıyma
* 1 kase yeşil mercimek
* yeşil soğan
* kırmızı biber
* yeşil biber
* maydanoz
* sıvıyağ
* tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin. Unun ortasına 1 paket kuru maya 1 su bardağı süt tereyağı ve alabilidiği kadar ılık su ilave edin.İlk önce mayayi ertin. Daha sonra unu da karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 6 adet bezeye ayırın.Her bezeleri merdane ile elinizin 2 karış boyunda ve 1 karış eninde açın. İç malzemesi için ise 200 gr kıymayı haşlayın.Yeşil mercimği haşlayın. Karıştırma kabına kavrulmuş kıymayı,haşlanmış yeşil mercimeği alın.Yeşil mercimeğin üzerine kimyon ilave edin.Kırmız biberi ve yeşil biberi küp olarak kesip karıştırma kabına alın.Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ilave edin.Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.Tüm malzemeyi karıştırın. Aştığınız hamurların ortasına iç harçtan yayın.Hamuru karşılıklı oalrak kapatın. Fırın tepsisine pideleri dizin.Mayalanması için bir süre bekletin.Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında pişirin. Pideler fırından çıktıktan sonra pidelerin üzerine sıvıyağ sürüp servis edin.

Tahinli Kek Tarifi

Malzemeler :

* 1 su b.toz şeker
* 200 gr.tereyağı
* 1 yumurta
* 1 p.vanilya
* 1 su b.tahin
* aldığı kadar un
* 1 su b.ceviz

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1 su bardağı toz şeker ve 200 gr.tereyağını ilave edin.Üzerine 1 yumurtanın sarısını,1 paket vanilya ilave edin. Kurabiye karışımını karıştırarak üzerine 1 su bardağı tahini ilave edin.Karıştırma kabına daha sonra üzerine yaklaşık 10 çorba kaşığı tepeleme un ilave edip yoğurun. Streç filmi tezgaha serin.Kurabiye hamurunun yarısını streç filme alıp hamuru sarıp rulo hale getirin. Diğer kalan hamurda streç filmin üzerine alıp rulo yapın. Kurabiye hamurunu derin dondurucuda 1 saat kadar bekletin. Daha sonra kurabiye hamurundan 2 parmak genişliğinde kesin. Kurabiyenin bir tarfını yumurta sarısına ve ceviz parçalarına batırın. Fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.Kurabiyeleri önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırında pişirin

Fıstıklı Künefe Tarifi


Malzemeler :

* 300 gr. tel kadayıf
* 200 gr. künefe peyniri
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 kase yeşil fıstık

Şerbeti için:

* 2 su b. su
* 3 su b. toz şeker
* 1 dilim limon

Hazırlanışı :

300 gr.tel kadayıfı ince olarak kesin.Tavaya 1 çorba kaşığı ı tereyağını iyice yayın.Üzerine tel kadayıfın yarısını ilave edin.
Üzerine künefe peynirleri ilave edin.Künefe peynirin üzerine kalan tel kadayıfı ilave edin.Tel kadayıfın üzerine tabak ile kapatın ve iyice bastırın.

Daha sonra tavayı ocağa alın ve künefeyi arkalı önlü pişirin.Şerbeti için tencereye 2 su bardağı su,3 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbeti kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.Künefe piştikten sonra üzerine şerbeti dökün ve şerbeti çektikten sonra üzerine toz yeşil fıstık ilave edip servis edin.




Patlıcanlı Pilav Tarifi

Malzemeler :

* 2 su b. pirinç
* 2 patlıcan
* 2 domates
* sıvıyağ
* et suyu
* maydanoz
* tuz, su

Hazırlanışı :

2 su bardağı pirinci tencereye alın ve pirinci kavurun.Pirinçler kavrulduktan sonra üzerine küp kesilmiş olan domatesi ilave edin.Üzerine et suyu ve sıcakl su ilave edip pilavı pişirin.Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış olan maydonozu ilave edin.

Patlıcanları küp olarak kesin.Sıvıyağda patlıcanları kızartın.Pilavı servis tabağına alın.Pilavın üzerine kızartılmış olan patlıcanları ilave edip servis edin.


Kadayıfta Çikolata Rüyası Tarifi

Malzemeler :

* 300 gr. tel kadayıf
* 1 kase ceviz
* 1 çorba k. kakao
* 2 çorba k. damla çikolata
* yarım çay b. sıvıyağ

Şerbeti için:

* 3 su b. su
* 3 su b.toz şeker
* 1 dilim limon

Hazırlanışı :
300 gr. tel kadayıfı kesin.Bir karıştırma kabına alın.Üzerine sıvıyağ ve kakao ilave edip elinizle didikleyin.Fırın tepsisini margarin veya tereyağı ile yağlayın.Tepsiye kakolu tek kadayıfın yarısını alın.Elinizle bastırın.Üzerine ceviz ve damla çikolata ilave edin.

Diğer kalan kadayıfı fırın tepsisine alıp iyice bastırın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 3 su bardağı su,3 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip kaynatın. Kadayıf tatlısı fırından çıktıktan sonra üzerine şerbeti dökün.Üzerine dondurma ile servis edin.


Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP