Yemek Tarifleri

29 Nisan 2009 Çarşamba

Acılı Domates Çorbası Tarifi

Acılı Domates Çorbası

Acılı Domates Çorbası - Malzemeler - İçindekiler
1 kg. kırmızı domates

1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet salatalık
1 su bardağı et suyu
2 diş sarmısak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
kekik
karabiber
tuz

Acılı Domates Çorbası - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Domatesleri ve salatalıkları küçük küçük doğrayın. Dolmalık biber ve soğanı ince ince kıyın. Et suyunu, domatesi ve kekiği karıştırıp en az iki saat kaynatın. Maydanoz ve limon suyunu da ilave edip son olarak karabiberini serpip servis yapın..

Bademli Mezgit Filetosu Tarifi

Bademli Mezgit Filetosu
Bademli Mezgit Filetosu - Malzemeler - İçindekiler

1500 gr. Mezgit filetoYarım limon suyu
Tuz
Yarım çorba kaşığı karabiber
5 su bardağı mısır unu
5 çorba kaşığı İnce kıyılmış fesleğen
175 gr. file badem

Kızartmak için

Un
Yumurta (çırpılmış)
Sıvıyağ
Tartar Sos
450 ml. mayonez
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
2 adet ince kıyılmış soğan
Bademli Mezgit Filetosu


- Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun. Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin. Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın. Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın. Balıkları sıvı yağ ile derin yağda kızartın. Sosu hazırlamak için, mayonez içine ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın. İyice karıştırın.

Alabalık Tarifi


Alabalık Tarifi

Alabalık - Malzemeler - İçindekiler
5 adet Alabalık (fileto edilmiş)

4 adet defne yaprağı

2 adet domates

2 adet çarliston biber

70 gr. tereyağı 250 gr. mantar

2 adet limonun suyu Tuz karabiber


Alabalık - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Domatesleri halka şeklinde kesin ve alabalıkları domateslerin üzerine yerleştirin. Biberleri uzun uzun kesin ve balıkların üzerine koyun. İkiye bölünmüş mantarlar, defne yapraklarını ilave edin. Üzerlerine limon suyunu dökün. Balıkların üst seviyesine kadar su koyun. Tuz ve karabiberini ilave edin ve kapağını kapatıp hafif ateşte 30 dakika pişirin..

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP