Yemek Tarifleri

17 Nisan 2009 Cuma

Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler


Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler yemek tarifleri

MALZEMELER

Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt

Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker

Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya

1 Adet Yumurta

1 Su Bardağı Sıvı Yağ

Yarım Demet Dereotu

Alabildiğince un

Tuz

İçine:

Zeytin Ezmesi

Üzerine:

1 Adet Yumurtanın Sarısı


HAZIRLANIŞI

1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. 2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin. 3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin. 4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin.

Acılı Fasulye Ezmesi


Acılı Fasulye Ezmesi tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı kuru fasulye

2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası

kaşar peynir rendesi

2 diş dövülmüş sarmısak

yarım çay bardagı zeytinyağ

pul biber

kekik

tuz


HAZIRLANIŞI

Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.

Ançuez Ezmesi Tarifi


Ançuez Ezmesi

MALZEMELER

kapari,

1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağkarabibertuz

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün. Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin. Sonra buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin. İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 1-2 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın.

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri yemek tarifi

MALZEMELER
1 Koyun Karaciğeri
½ Bardak Un
1 Bardak Sıvı Yağ
1.5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
2 Soğan
1 Demet Maydanoz
Tuz

HAZIRLANIŞI
Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın. Bir dakika kadar pişirip tavadan alın. Çıkarıp üzerine tuz serpin.Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin. Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın. Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin. İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Ciğerin yanında servis yapın.

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP