Yemek Tarifleri

17 Nisan 2009 Cuma

Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler


Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler yemek tarifleri

MALZEMELER

Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt

Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker

Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya

1 Adet Yumurta

1 Su Bardağı Sıvı Yağ

Yarım Demet Dereotu

Alabildiğince un

Tuz

İçine:

Zeytin Ezmesi

Üzerine:

1 Adet Yumurtanın Sarısı


HAZIRLANIŞI

1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. 2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin. 3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin. 4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP