Yemek Tarifleri

17 Nisan 2009 Cuma

Ançuez Ezmesi Tarifi


Ançuez Ezmesi

MALZEMELER

kapari,

1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağkarabibertuz

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün. Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin. Sonra buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin. İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 1-2 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP