Yemek Tarifleri

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Tarhana Çorbası Tarifi - Nasıl Yapılır

Yemekle hobi anlamında ilgilenen Pınar Güneşler, meşhur tarhana çorbasına muhteşem bir lezzet kattı. Bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler: 4 kişilik
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet çarliston biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates rendesi
Kurutulmuş tarhana
Kuru nane
Sıcak su
Tuz
Pulbiber

Hazırlanışı: Derin bir tencereye sıvıyağı koyun. İyice kızdıktan sonra küçük küçük doğradığınız çarliston biberleri ekleyip, kavurun. Biberler yumuşayınca domates salçasını ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra sıcak suyu ekleyip, kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra tuzunu koyun ve kurutulmuş tarhanayı elinizle yavaşça dökün ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Yaklaşık 10-15 dk kadar orta ateşte kaynatın. Çorbayı ateşten alıp, kuru naneyi ve isteğinize bağlı olarak pulbiberi ekleyin.

Aşçının notu: Bu çorbayı kıyma ile de hazırlayabilirsiniz. Tarifteki gibi, biberler yumuşadıktan sonra kıymayı ekleyip, iyice kavrulduktan sonra salçasını ve yarım çay kaşığı kadar karabiberini ekleyip, aynı şekilde diğer işlemleri uygulayın.

AFİYET OLSUN!

Kupta Tiramisu Tarifi

Her daim olsa da yesek dedirten, çıldırtıcı bir tatlı. Pınar Güneşler, öyle şahane bir lezzet yaratıyor ki, bizi kendine hayran bırakıyor. Siz de hayran olacaksınız...




1 paket kakaolu pandispanya (2 katlı pasta tabanı)
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı neskafe
2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için toz kakao
Kreması için :
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 kutu labne peynir

Hazırlanışı: Krema için süt, şeker ve unu derin bir tencerede yoğun bir muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan indirdikten sonra, kremayı bir çırpma kabına alın ve labne peyniri ilave edip, mikser ile 2 dk çırpın.
Ilık süt, şeker ve neskafeyi karıştırın. Kupların dibine birer parça pandispanya koyup, sütlü neskafe karışımı ile hafifçe ıslatın. Üzerine kremadan koyup, toz kakao ile süsleyin. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra, buzdolabında da en az 2-3 saat bekletip, servis yapın.

Aşçının notu: Tiramisuyu pandispanyayı küçük parçalar halinde bölüp, kupta servis edebileceğiniz gibi, pandispanyayı bütün olarak kullanıp, pasta olarak da hazırlayabilirsiniz. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını koyup, sütlü neskafeli karışım ile hafifçe ıslatın. Üzerine krema karışımının yarısından biraz daha fazla kısmını ekleyip, pandispanyanın her yerine yayın. Daha sonra üst tabanı da koyup, neskafeli karışım ile ıslatın ve kalan krema ile tiramisunun üstünü ve kenarlarını kaplayın. Toz kakao serpip, üzerini süsleyin. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra, buzdolabında da en az 2-3 saat bekletip, servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Kurabiye Tarifleri

En güzel Un Kurabiyeleri, Nişastalı Kurabiyeler, Kremalı Kurabiyeler Turta Tarifi Hepsini Sitemizde Bulabilirsiniz Hepsi Denenmiş En Güzel Tarfler, Lezzetler, Bunları Sadece Sizler İçin Denedik Sizler İçin Hazırladık

Oktay Usta Yemek Tarifleri

En Güzel Yemek Tarifleri Sitemizde Sizler İçin Yayınlanmaktadır Bunları Deneyin Lütfen İnanın Çok Beğeneceksiniz Yukarıdaki Yemek Tarifleri Linkine Tıklayarak En Güzel Tariflere Ulaşabilirsiniz.

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri En Güzel Tatıların Tarifleri Sitemizde Verilmektedir Hepiniz İçin Ellerimizle Yazıp Hazırladığımız Bu Tatlı Tafilerini Denemenizi Tavsiye Ediyoruz İnanın Çok Beğeneceksiniz Bunu İnanın Şiddetle Sizlere Tavsiye Ediyoruz

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP