Yemek Tarifleri

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Kupta Tiramisu Tarifi

Her daim olsa da yesek dedirten, çıldırtıcı bir tatlı. Pınar Güneşler, öyle şahane bir lezzet yaratıyor ki, bizi kendine hayran bırakıyor. Siz de hayran olacaksınız...




1 paket kakaolu pandispanya (2 katlı pasta tabanı)
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı neskafe
2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için toz kakao
Kreması için :
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 kutu labne peynir

Hazırlanışı: Krema için süt, şeker ve unu derin bir tencerede yoğun bir muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan indirdikten sonra, kremayı bir çırpma kabına alın ve labne peyniri ilave edip, mikser ile 2 dk çırpın.
Ilık süt, şeker ve neskafeyi karıştırın. Kupların dibine birer parça pandispanya koyup, sütlü neskafe karışımı ile hafifçe ıslatın. Üzerine kremadan koyup, toz kakao ile süsleyin. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra, buzdolabında da en az 2-3 saat bekletip, servis yapın.

Aşçının notu: Tiramisuyu pandispanyayı küçük parçalar halinde bölüp, kupta servis edebileceğiniz gibi, pandispanyayı bütün olarak kullanıp, pasta olarak da hazırlayabilirsiniz. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını koyup, sütlü neskafeli karışım ile hafifçe ıslatın. Üzerine krema karışımının yarısından biraz daha fazla kısmını ekleyip, pandispanyanın her yerine yayın. Daha sonra üst tabanı da koyup, neskafeli karışım ile ıslatın ve kalan krema ile tiramisunun üstünü ve kenarlarını kaplayın. Toz kakao serpip, üzerini süsleyin. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra, buzdolabında da en az 2-3 saat bekletip, servis yapın.

AFİYET OLSUN!

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP