Yemek Tarifleri

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Tarhana Çorbası Tarifi - Nasıl Yapılır

Yemekle hobi anlamında ilgilenen Pınar Güneşler, meşhur tarhana çorbasına muhteşem bir lezzet kattı. Bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler: 4 kişilik
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet çarliston biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates rendesi
Kurutulmuş tarhana
Kuru nane
Sıcak su
Tuz
Pulbiber

Hazırlanışı: Derin bir tencereye sıvıyağı koyun. İyice kızdıktan sonra küçük küçük doğradığınız çarliston biberleri ekleyip, kavurun. Biberler yumuşayınca domates salçasını ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra sıcak suyu ekleyip, kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra tuzunu koyun ve kurutulmuş tarhanayı elinizle yavaşça dökün ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Yaklaşık 10-15 dk kadar orta ateşte kaynatın. Çorbayı ateşten alıp, kuru naneyi ve isteğinize bağlı olarak pulbiberi ekleyin.

Aşçının notu: Bu çorbayı kıyma ile de hazırlayabilirsiniz. Tarifteki gibi, biberler yumuşadıktan sonra kıymayı ekleyip, iyice kavrulduktan sonra salçasını ve yarım çay kaşığı kadar karabiberini ekleyip, aynı şekilde diğer işlemleri uygulayın.

AFİYET OLSUN!

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP