Yemek Tarifleri

16 Nisan 2009 Perşembe

Pastane Çubuğu


Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin

2 adet yumurta (1 sarı ayrılacak)

1 tatlı kaşığı mahlep

1 paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı limon suyu

Alabildiği kadar un

Üzeri için: susam

Hazırlanışı: Hamur malzemesinde orta sertlikte bir hamur hazırlanır. 20 dakika dinlendirilir. Sonra ceviz kadar parçalar alınır. Kurşun kalem gibi çubuk yapılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Peynirli Kolay Bisküvi

Malzemeler:

Yarım paket tereyağı
1su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 paket kabartama tozu
1 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

Hazırlanışı: Yumuşak tereyağı ve diğer malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur. Merdane ile açılır. Çay bardağı ağzıyla ya da kurabiye kalıbıyla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında açık pembe renkte pişirilir.

Elmalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:
Yarım çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 Paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı şeker

1 Paket margarin

İç malzemesi: 4-5 adet orta boy elma

100 gr. ceviz

1 Çorba kaşığı tarçın

Pudra şekeri

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri karıştırıp, yumuşak bir hamur oluşturduktan sonra, içine elma ceviz tarçın, pudra şekeri karışımını koyarak poğaça şeklinde kapatın. 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri hafif kızarınca alın. Üzerlerine sıcakken pudra şekeri serpin.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler:
1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay bardağı sirke

1 paket kabarma tozu

1 paket margarin ve alabildiği kadar un


Hazırlanışı: Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurta nın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız

Kaşık Helvası Tarifi

Malzemeler:
2 bardak kalın irmik.

2 bardak toz şekeri,
5 bardak süt ,
1+1 2 bardak tereyağı,
1 tatlı kaşığı vanilya tozu,
1 kahve fincanı badem içi,
1/2 bardak pudra şekeri.

Hazırlanışı: Küçük bir kabın içindeki su kaynamaya başlayınca badem içlerini bu suya atıp bir dakika kadar haşlamalı. Sonra kabı ateşten almalı ve kevgirle sudan çıkarılacak badem içlerinin zar gibi ince kabuklarını ayıklamalı. Ayıklanmış ve kurulanmış badem içlerini uzunlamasına ikiye böldükten sonra bunları bir kenara bırakmalı.Orta ısılı bir ateşte bulunan tenceredeki tereyağını hafifçe kızdırmalı. Sonra önce bölünmüş badem leri, arkasından da irmiği yağın içine boşaltmalı. Ateşin ısısını hafifletmen ve hiç durmadan 40-50 dakika kadar karıştırarak irmiğin meyanesini getirmeli. Bu işler yapılırken pişirilmiş süt ü ikiye bölmeli. Sütlerden birine toz şekeriyle vanilya tozunu katıp şeker iyice eriyinceye kadar kaynatmalı. Öbür süt ü de kaynar bir durumda bulundurmalı. İrmiğin meyanesi gelince bunu çabuk çabuk karıştırırken önce azar azar dökerek şekersiz süt ü katmalı. Sonra şekerli süt ü sicim gibi dökerek irmiğe yedirmeli. Sütlerin katılması sona erince irmiği iki dakika daha karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını örtmeli ve çok hafif bir ateşte yirmi dakika kadar demlendirmeli. Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten indirip irmik helvasını yarım saat kadar ılımaya bırakmalı.Helva ılıyınca, bunu kaşık kaşık almalı, üstüne bastırıp servis tabağına böyle kaşık biçiminde oturtmalı. Helvanın tamamı kaşık kaşık servis tabağına yerleştirildikten sonra pudra şekerini bu biçimlendirilmiş helvanın üstüne serpmeli ve servis yapmalı.

Krep


Malzemeler:
4 adet yumurta

2 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

4 çorba kaşığı erimiş tereyağ1

tatlı kaşığı tuz yada şeker (isteğe göre)

Hazırlanışı: Tüm malzemeler iyice çırpılarak karıştırılır. Bir tavaya çok az yağ döküp kızdırdıktan sonra tavanın yüzünü kaplayacak kadar karışım dökün ve fazla kısık olmayan ateşte krepin bir yüzü kızarana kadar pişirin. Diğer yüzüde piştikten sonra servise hazırdır!

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP