Yemek Tarifleri

17 Nisan 2009 Cuma

Acılı Fasulye Ezmesi


Acılı Fasulye Ezmesi tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı kuru fasulye

2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası

kaşar peynir rendesi

2 diş dövülmüş sarmısak

yarım çay bardagı zeytinyağ

pul biber

kekik

tuz


HAZIRLANIŞI

Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP