Yemek Tarifleri

29 Nisan 2009 Çarşamba

Bademli Mezgit Filetosu Tarifi

Bademli Mezgit Filetosu
Bademli Mezgit Filetosu - Malzemeler - İçindekiler

1500 gr. Mezgit filetoYarım limon suyu
Tuz
Yarım çorba kaşığı karabiber
5 su bardağı mısır unu
5 çorba kaşığı İnce kıyılmış fesleğen
175 gr. file badem

Kızartmak için

Un
Yumurta (çırpılmış)
Sıvıyağ
Tartar Sos
450 ml. mayonez
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
2 adet ince kıyılmış soğan
Bademli Mezgit Filetosu


- Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun. Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin. Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın. Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın. Balıkları sıvı yağ ile derin yağda kızartın. Sosu hazırlamak için, mayonez içine ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın. İyice karıştırın.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP