Yemek Tarifleri

16 Ağustos 2009 Pazar

Konya Tiriti Tarifi

Malzeme :



yarım kg. et
2 çorba k.tereyağ
2 soğan
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
kimyo
Pidesi için:

3 su b. un
1 çorba k. kuru maya
1 tatlı k. tuz
labildiği kadar ılık su

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp pide şekli verin.Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri fırın tepsisine alın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Tencereye yarım kg.eti alın ve pişirin.Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.

Üzerine etin suyunu gezdirin.Üzerine eti alın.Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin.Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyin.Üzerine ince kesilmiş maydonoz ekleyin.Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine pulbiber ile sos yapın.Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin.

afiyet olsun

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP