Yemek Tarifleri

14 Nisan 2009 Salı

TAVŞAN YAHNİSİ

Pişirme Süresi: 50-60 dakikaMalzemeler:
1 temizlenmiş tavşan
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet marul
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 defne yaprağı
tuz
Beyaz biber
500 g olgun domates
2 orta boy kırmızı biber
100 g siyah zeytin

Yapılışı: Eti yıkayarak kurulayın. Soğan ve sarımsakları soyun. Marulu ayıklayarak kıyın. Yağı büyük bir kızartma tenceresinde kızdırın. Tavşanı kızartın. Tuzunu, biberini ayarlayın. Marulu, defne yapraklarını, soğanı ve sarımsağı ilave ederek hafif kızartın. Domatesleri kaynar suya atın, kabuklarını soyun, ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın ve kıyın. Domatesleri koyun, bir taşım kaynatın, tuz ve biber atın. Orta ateşte yaklaşık 35 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Biberleri ayıklayarak kıyın, tencereye atın ve 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak zeytinleri katın ve servis yapın.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP