Yemek Tarifleri

14 Nisan 2009 Salı

Acıbadem Pastası

Pişirme Süresi: 60-70 dakika
Malzemeler:
• Toz badem veya toz fındık 110 g
• Toz şeker 110 g
• Yumurta beyazı 90 g
SÜSLEME İÇİN
• Toz Krem Şanti (çırpılmış)
• Çilek veya frambuaz

Yapılışı: Tüm malzemeler tencere içine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika kanştınlır. Pişirilen hamur tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. Tart hamuru 1/2 cm kalınlığında açılıp kupatla kesilir. Sogutulan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlannın üzerine ortası boş kalacak şekilde sıkılır ve 170 °C`lik fınnda 30-35 dakika pişirilir.Soğutulan kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile şanti sıkılır. Taze çilek veya frambuaz ile süslemesi yapılır.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP