Yemek Tarifleri

13 Nisan 2009 Pazartesi

Düğmeli Kurabiye

Düğmeli Kurabiye - Malzemeler - İçindekiler
180 gr tereyağı
Dörtte üç su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu
2 veya 3 yemek kaşığı çilek reçeli
2 veya 3 yemek kaşığı kayısı reçeli

Düğmeli Kurabiye - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Tereyağı ve şekeri iyice iyice karıştırın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ilave edip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin. Her bir kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bir miktar bastırın ve buralara istediğiniz reçelden koyun. Kurabiyeleri 15 dk kadar pişirin içlerini çekmeleri için fırın teline alın. Soğudktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP