Yemek Tarifleri

13 Nisan 2009 Pazartesi

Ali Paşa Pilavı

Ali Paşa Pilavı - Malzemeler - İçindekiler
250 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım su bardağı un
3 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dal dereotu
1 adet domates
4 çorba kaşığı margarin
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı çam fıstığı
4,5 su bardağı et suyu
tuz
karabiber
Kızartma için sıvıyağ

Ali Paşa Pilavı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Pirinçleri tuzlu sud bekletin. Bayat ekmeği ıslatıp yumuşayınca suyunu sıkın. Rendelenmiş soğan, kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve köfteleri unlanmış bir tepsiye alın. Köfteleri una bulayın. İki çorba kaşığı margarini tavada eritip köfteleri kızartın. Bu arada patlıcanları küçük küçük kesip tuzlu suda bekletin. Acılıkları gidice kızartın. Çam fıstığını dyağda pembeleşene kadar kavurun. Bir başka tencerede 2 kaşık yağı eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Küçük doğranmış domatesleri pirince ilave edin. Kızartmış olduğumuz fıstık, patlıcan ve köfteleride ilave edin. Sıcak et suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberini de katın. Pilavımız suyunu çektikten sonra dereotunu serpip servis yapın..

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP