Yemek Tarifleri

13 Nisan 2009 Pazartesi

Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması

Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması
4 adet patlıcan
4 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber


Kızartmak için;

2 su bardağı sıvı yağ

Akdeniz Usulü Patlıcan Kızartması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Patlıcanları bir parmak kalınlığında uzunlamasına dilimleyip tuzlu suya yatırın. Tuzlu sudan çıkarıp suyunu süzdüğünüz patlıcanları yağda kızartıp bir kaba çıkartın. Sıvı yağı kızdırıp ince doğradığınız soğanları atıp soteleyin. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ve fesleğeni, tuzile karabiberi ekleyerek 10 dk kaynatın.Bir kaç patlıcan, bir kat domates sosundan koyarak servis yapın..

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP