Yemek Tarifleri

28 Ağustos 2009 Cuma

Kavurmalı Dolama Börek Tarifi




Malzemeler:

* 5 su b. un
* 1 çorba k. Tuz
* Su

İç harcı için:

* 5 patates
* 2 soğan
* 200 gr. kavurma
* Sıvıyağ
* Yumurta

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 5 su bardağı un, 1 çorba kaşığı tuz ve alabildiği su ilave bir hamur elde edin. İç harcı için patatesleri haşlayın ve rendeleyin.Tavaya 2 yemekil kesilmiş olan soğanları ekleyin.Üzerine 200 gr.kavurmayı ilave edip kavurun.Üzerine Rende patatesleri ilave edin ve kavurun.Elde etmiş hamuru MERDANE ile açın.Üzerine sıvıyağ sürün ve elinizle geniş olarak hamuru esnetip adet elinizle açın. Hamurun içine iç harçtan koyun ve Hamurun bir ucudan Başlayarak sarın.Fırın tepsisine hamuru sarıp yuvarlak şekil verin. Hamurun üzerine yumurtyı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP