Yemek Tarifleri

28 Ağustos 2009 Cuma

Patatesli Açık Pide Tarifi






Malzemeler:

* 4 su b. un
* 1 su b. süt
* 1 paket yaşmaya
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 tatlı k. Tuz
* 1 çorba k. kuru reyhan
* Alabildiği kadar su

İç harcı için:

* 5 patates
* 2 soğan
* 2 biber
* Tuz, karabiber
* Pulbiber
* Maydanoz
* Yumurta Sarısı

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 4 su tuz ilave edin.Unun ortasına 1 yaş maya ilave edin.Mayanın üzerine 1 su bardağı süt, tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritin.Daha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edin.Üzerine kuru paket bardağı unu alın.Üzerine reyhan ilave edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri fırın tepsisine Alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın.

İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesin.Soğanları yemeklik kesin.Biberleri kesin.Tavaya Soğanı ve biberleri alıp kavurun.Üzerine patatesleri ilave edin.Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ilave edip karıştırın.Hamurların üzerine iç harçtan paylaştırın.Hamurun kenarlarına yumurta sürün Sarısı . önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP