Yemek Tarifleri

28 Ağustos 2009 Cuma

Saray Usulü Güllaç Tarifi















Malzemeler:

* 10 yaprak hazır Güllaç
* 2,5 litre süt
* 2,5 su b.toz şeker
* 1 su b.pudra şekeri
* 1 su b.hindistan cevizi
* Yarım çay b.gülsuyu
* Yeşil fıstık
* Dosya Fındık

Süslemek için:

* Kiraz şekerlemesi
* Toz Yeşil Fıstık


Hazırlanışı:

Tencereye 2,5 litre sütü alın ve ılıtın.Daha sonra üzerine 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine Gülsuyu ilave edin.
Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün.Daha sonra 1.güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın.
Sütten üzerine dökün ve bu ÅŸekilde 5 adet güllacı hazırlayın.

Güllacın Yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını, hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık, fındık ilave edin.Tekrar kalan 5 aralarına süt dökerek hazırlayın.Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ialve edin.En üstüne tekrar süt ilave edin.Güllacın güllacı üzerine toz yeşil adet dosya fıstık ve kiraz şekerlemesi ila süsleyek servis edin.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP