Yemek Tarifleri

1 Eylül 2009 Salı

Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeler:
5 adet armut
1 su b. toz şeker
1 çorba k. tereyağı
5 çorba k. hindistan cevizi
3 çorba k. bal
1 kabuk tarçın
Su

Üzeri için:
Dondurma
hindistan cevizittoz tarçın

Yemeğin Yapılışı:
5 adet armutu ortadan 2 ye kesin.Armutların çekirdeklerini çıkartın.Fırın kabına armutları yerleştirin. Armutların üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını paylaştırın. Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin.Toz şekerin üzerine 3 çorba kaşığı bal ilave edin. Armutların üzerine kabuk tarçın ilave edin.Daha sonra 1 su bardağı su ilave edin. Armutların üzerine fırın kabına ilk önce yağlı kağıt ile kapatıp.Daha sonra aliminyum folya ile kapatın. Armutları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Armutlar piştikten sonra armut tatlısını soğumaya bırakın armutlar soğduktan sonra servis tabağına alın.Armutların üzerine hindistan cevizi , dondurma ve tarçın ilave edip servis edin.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP