Yemek Tarifleri

1 Eylül 2009 Salı

Erikli Muhallebi Tarifi

Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 p. vanilya
2 çorba k. nişasta
2 çorba k. pirinç unu
1 kg. erik
1 su b. toz şeker
Kabuk tarçın

Hazırlanışı:
Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya ilave ederek muhallebiyi pişirin.Üzeri için 1 kg.eriği küp olarak kesin ve tavaya alın. Eriklerin üzerine1 su bardağı toz şeker ve 1 adet kabuk tarçın ilave edip erikleri pişirin.Muhallevbiyi piştikten sonra servis kabına boşaltın.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine pişen erikleri ilave edip tatlıyı soğumaya bırakın.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP