Yemek Tarifleri

1 Eylül 2009 Salı

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler:
2 tavuk baget
4 çorba kaşığı arpa şehriya
1 domates
1 tutam fesleğen

Terbiyesi İçin:
5 çorba k. yoğurt
2 çorba k. un
1 yumurta
Tuz
Tavuk suyu

Hazırlanışı:
2 adet tavuk bageti haşlayın ve elinizle didikleyin. Didiklediğiniz tavuk etlerini çok ince olarak kesin. Tencereye tavuk suyunu ve normal ve arpa şehriyeyi ilave ederek arpa şehriyeyi haşlayın. Çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına yoğurdu alın. Üzerine 1adet yumurtayı kırın. 2 çorba kaşığı unu ilave edin.Üzerine bir miktar sıcak su ve tuz ilave edip devamlı karıştırarak terbiyeyi bağlayın. Terbiyeyi arpa şehriyeli olan tencereyi ilave edip pişirmeye devam edin.1 adet domatesi küp olarak kesin. Çorbanın üzerine küp kesilmiş domatesi ilave edin.Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış fesleğen ilave edin.Servis tabağına çorbanızı ilave edin.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP