Yemek Tarifleri

1 Eylül 2009 Salı

Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı buğday
2 çorba k. bezelye
1 kereviz
1 havuç
2 yeşil soğan
1 tutam maydanoz
Tavuk eti
2 çorba k. domates salçası
tane karabiber
1 çorba kaşığı un
Sıvıyağ
Tuz, su

Yemeğin Yapılışı:
Tencereye 1 su bardağı buğdayı alın.Buğdayın üzerine tane karabiber ilave edin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip buğdayları pişirin. 1 parça tavuk etini haşlayın.Tavuk eti haşlandıktan sonra elinizle didikleyin. 1 adet havucu rendeleyin.Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine rendelenmiş havucu ilave edip havucu soteleyin. Daha sonra üzerine 1çorba kaşığı un ilave edip soteleyin. Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı salça ilave edin.Üzerine ilk önce soğuk su ilave edip kıvamını açın. Daha sonra üzerine haşlanmış buğdayı,bezelye ve kereviz yaprakları tavuk suyu ilave edip pişirin. En son üzerine haşlanmış tavuk etini ilave edip daha sonra servis tabağına ilave edin.Üzerine maydanoz ilave edip servis edin.

0 yorum:

Yemek Tarifleri   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP