Erikli Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 p. vanilya
2 çorba k. nişasta
2 çorba k. pirinç unu
1 kg. erik
1 su b. toz şeker
Kabuk tarçın
Hazırlanışı:
Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya ilave ederek muhallebiyi pişirin.Üzeri için 1 kg.eriği küp olarak kesin ve tavaya alın. Eriklerin üzerine1 su bardağı toz şeker ve 1 adet kabuk tarçın ilave edip erikleri pişirin.Muhallevbiyi piştikten sonra servis kabına boşaltın.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine pişen erikleri ilave edip tatlıyı soğumaya bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder